• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Merkel sessizliğini bozdu: Duruşmaları takip edeceğiz

Merkel sessizliğini bozdu: Duruşmaları takip edeceğiz

Türkiye´de son olarak Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla gündeme gelen basın özgürlüğü tartışmalarında sessizliğini bozan Almanya Başbakanı Merkel, gazetecilere dayanışma güvencesi verdi.

 

Türkiye´deki basın özgürlüğüne yönelik gelişmelerin kendisi ve Alman hükümeti için alarm verici olduğunu belirten Başbakan Angela Merkel, bu konuda yaşanan son üzücü durumun Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve gazetecilere yönelik tutum olduğunu söyledi.

Cumhuriyet´e yönelik operasyona yönelik olarak, 'Hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var' diyen Merkel, 'Sayın Dündar´da (Can Dündar) olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz. Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye´de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir' dedi.

´AB İLE MÜZAKERELERDE MERKEZİ ROL OYNUYOR´

Merkel, Almanya´nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann´ın basın ve ifade özgürlüğünün kendileri için ne kadar önemli olduğunun altını çizmek için Cumhuriyet gazetesini ziyaret ettiğini de hatırlattı.

Merkel, 'Tabii ki, böyle bir konu AB ile müzakerelerde merkezi bir rol oynuyor. Durum alarm verici' diye konuştu.

Başbakan Angela Merkel´in Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon karşısında ´sessiz´ kalması, Almanya´da eleştirilere sebep olmuştu.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor