Tarih: 17.03.2016 15:51

Merkel: Türkiye´nin AB üyeliği gündemde değil

Facebook Twitter Linked-in

 


Sığınmacı krizinin çözümünde Türkiye ile önemli bir noktaya gelindiğini kaydeden Angela Merkel, haziran ayından itibaren Türkiye vatandaşlarına yönelik vize muafiyetinin şartlara bağlı olduğunu söyledi. “Çözülmesi gereken çok konu var. Bunların yerine getirildiğini görmek istiyoruz” diyen Merkel, insan hakları ve basın özgürlüğü konularında da taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye´nin 2,7 milyon sığınmacıyı barındırma konusunda gösterdiği çabayı öven ve sığınmacı sorunun çözümü konusunda AB´den beklentilerini anlayışla karşıladığını belirten Merkel, Türkiye ile anlaşmaya bağlı olduğunu yineledi.

AB ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ

Sığınmacı sorunun çözümü konusunda AB ülkeleri arasında birlik sağlanamamış olmasını eleştiren Merkel, 500 milyon nüfusa sahip 28 üyeli AB´nin sığınmacıların yükünü paylaşamamasının üzücü olduğunu kaydetti.

Avrupa ülkelerini sığınmacı krizinin çözümü konusunda ortak hareket etmeye çağıran Merkel, Türkiye ile işbirliğinin sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

İTALYA BAŞBAKANI: İNSAN HAKLARI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL İLKELERİMİZ

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise, sığınmacı krizine ilişkin AB-Türkiye arasındaki anlaşma konusunda, “Bu doğrudur, ancak her ne pahasına olursa olsun değil. Bizim insan hakları ve basın özgürlüğü gibi temel ilkelerimiz de var” dedi.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi´nde konuşan Renzi, “Türkiye ile müzakerelerde bazı ilkeler vurgulanıyor ki, bunlar insan hakları ve basın özgürlüğünden başlayarak ve kıtamızın kimliğini yansıtan, bizim için temel ilkelerdir” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —