Tarih: 02.03.2018 15:29

Merkel ve Trump Suriye´deki durumu görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Merkel ve Trump´ın dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, ´Suriye hükümetine ve onun müttefikleri Rusya ile İran´a Suriye´de ateşkesi öngören Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) 2401 sayılı kararını derhal ve tam olarak uygulama çağrısında bulunma konusunda hemfikir olduğunu´ belirtti. 

RUSYA´YA DOĞU GUTA KONUSUNDA ŞAM ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ KULLANMA ÇAĞRISI YAPILDI

Seibert, 'Şansölye Merkel ve Başkan Trump, Rusya´yı, Doğu Guta´nın bombalanmasına katılmaya son vermeye ve Şam´ın sivil alanlara yönelik saldırılarını durdurması konusunda ikna etmeye çağırıyor' ifadesini kullandı.

Seibert, ayrıca Şam´ın Doğu Guta´da insani durumun daha da kötüleşmesi nedeniyle sorumlu tutulması gerektiğini savundu.

Açıklamada 'Bu (sorumlu tutma) hem Şam´ın kimyasal silah konuşlandırması hem de sivillere yönelik saldırıları ve insani yardımı bloke etmesi için de geçerli' dendi.

ABD VE ALMANYA PUTİN´İN AÇIKLADIĞI İLERİ TEKNOLOJİ SİLAHLAR KONUSUNDA ENDİŞELİ

Seibert, iki liderin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in dünkü konuşmasında Rusya´nın sahip olduğu ileri teknoloji silahlar hakkındaki açıklamalarından endişe duyduklarını da bildirdi. 

Konunun silahlanma denetimine ilişkin uluslararası çabalara olumsuz etkisi olabileceğini belirten Seibert 'Şansölye ve ABD Başkanı, Putin´in silah geliştirme konusundaki açıklamalarından endişe duyduklarını ifade etti' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —