• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Merkel´den Alman iş dünyasına: Göçmenleri iş gücüne daha çabuk entegre etmemiz lazım

Merkel´den Alman iş dünyasına: Göçmenleri iş gücüne daha çabuk entegre etmemiz lazım

Frankfurt borsasında işlem gören şirketlerden 30´unun geçen hafta itibarıyla sadece 100 göçmen istihdam ettiği belirtilen ülkede, Alman Posta İdaresi Çarşamba günü, yeni işe kabul ettiği göçmenlerle birlikte istihdam ettiği göçmen s

 

Almanya başbakanı Angela Merkel, Almanya´nın önde gelen şirketlerinin temsilcilerini başkent Berlin´de kabul etti, ülkesindeki göçmenlerin iş gücüne daha çabuk katılabilmeleri gerektiğini söyledi.

Frankfurt borsasında işlem gören şirketlerden 30´unun geçen hafta itibarıyla sadece 100 göçmen istihdam ettiği belirtilen ülkede, Alman Posta İdaresi Çarşamba günü, yeni işe kabul ettiği göçmenlerle birlikte istihdam ettiği göçmen sayısının 102´ye çıktığını duyurdu.

Alman şirketler, göçmenlerin Almanca bilmemeleri, iş becerilerini ispatlayacak geçerli sertifikalarının olmaması ve Almanya´da kalacakları sürenin belirsizliğinin istihdam edilmelerinin önünde engel olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte Almanya´nın en büyük sanayi gruplarından Thyssenkrupp´sTKAG.DE CEO´su Heinrich Hiesinger, göçmenlerin Almanya ekonomisinin karşı karşıya kaldığı kalifiye iş gücü yetersizliğine çözüm olmadığı görüşünde.

Ağustos ayı itibariyle işsizliğin rekor düzeyde düşük kaydedildiği Almanya´da geçen yıl yapılan bir araştırma da Almanya´nın iş gücü piyasasını korumak için 2050 yılına kadar her yıl 500 bin civarında göçmen kabul etmesi gerekeceğini iddia etmişti.

Avrupa´nın en düşük doğum oranının görüldüğü Almanya´da işsizlik geçen Ağustos ayında, iki Almanya´nın birleştiği 1990´dan sonraki en düşük oran olmak üzere yüzde 6.1 kaydedildi.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor