Merkel´den G20 Öncesi ABD Eleştirisi
Merkel buna benzer bir mesajı, Mayıs sonunda Münih´te düzenlediği seçim mitinginde paylaşmış ve 'Başkalarına bel bağladığımız günler sona erdi” demişti. Merkel, haftalık Die Zeit gazetesinde de bu söylemin arkasında durdu.
Hamburg´da yapılacak G-20 zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel mesajını yineledi. Merkel, “Avrupa tamamen ABD´ye bel bağlamaya devam edemez” dedi.
Merkel buna benzer bir mesajı, Mayıs sonunda Münih´te düzenlediği seçim mitinginde paylaşmış ve 'Başkalarına bel bağladığımız günler sona erdi” demişti. Merkel, haftalık Die Zeit gazetesinde de bu söylemin arkasında durdu.
Merkel, “Birleşmiş Milletler´in işlerine, Ortadoğu politikalarına, Avrupa´nın güvenlik politikalarına ya da Afrika´daki barış güçlerine ABD´nin yaptığı yatırımlara gelecekte ne kadar güvenmemiz gerektiği örneğin, tartışmaya açık bir konu” diye konuştu.
Merkel, “Biz herkesin yarar sağlayabileceği işbirliği olanaklarıyla ilgilenirken, ABD yönetimi küreselleşmeyi ‘kazan-kazan´ durumu olarak değil kazananlar ve kaybedenler olarak görüyor” ifadelerini kullandı.
Merkel´in açıklamaları, Trump´ın serbest ticaret anlaşmalarını eleştirmesine de yanıt olarak yorumlandı. Trump, Avrupa Birliği pahasına “Önce Amerika” diyerek ABD´nin bu anlaşmalarda taraf olmaması gerektiğini savunuyor.
AB Japonya ile serbest ticaret anlaşması imzalıyor
Öte yandan Avrupa Birliği, yüzünü Asya´ya da döndü ve Japonya ile serbest ticaret anlaşmasının ilk adımını attı. Anlaşmanın çerçevesinin Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Birlik, Kanada ile de yeni bir ticaret anlaşması imzaladı.
Serbest ticaret, iklim değişikliği ve küreselleşme gibi tartışmalı konular da Hamburg´daki zirvede gündeme gelecek. Zirveye Rusya Devlet Balkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.
Soğuk Savaş sonrası düzenin hızla değiştiği, Rusya ve Çin´in küresel sahnede daha fazla rol almaya başladığı bir dönemde, G-20 zirvelerinin de önemi artıyor.
Alman polisi Cuma günü başlayacak zirve nedeniyle, Hamburg´da 100 bin protestocu beklendiğini açıkladı. Kentte 30 ayrı gösteri planlandığı ve iki günlük zirvenin şiddet olaylarına sahne olabileceği bildiriliyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
