Tarih: 19.02.2021 18:51

Mersin´deki ´gizemli ev´ Google´ın haritalar hizmetinde işaretlendi

Facebook Twitter Linked-in

 

Mersin´in Tarsus ilçesinde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gözetiminde 2016 yılında başlayıp bir yıl süren kazının yapıldığı ev, Google´ın haritalar hizmetinde ´gizemli ev´ olarak işaretlendi.

Ankara´da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Mersin´in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi´nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016´da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017´de sona erdi.

Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı. Müze Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yaptığı incelemenin ardından yer teslimi gerçekleştirildi. St. Paul´ün İncili ve Kral Dakyanus´un hazinesinin arandığı da iddia edilen kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü´ne gönderildi.

82 Evler Mahallesi´nde 3. derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı.

Kazının ardından harabeye dönen ev gizemini korurken, mahalleli kimliği belirsiz kişilerin eve girdiğini iddia ederek, yardım istedi.

Öte yandan, evde yapılan çalışmalar gizemini korurken Google´ın ´haritalar´ hizmeti, günlerce konuşulan evi ´Gizemli ev´ olarak işaretledi.

 

/resimler/2021-2/19/1853504824491.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —