• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Mescid-i Aksa`yı Savunacağız

Mescid-i Aksa`yı Savunacağız

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, tüm Müslüman toplumu için Mescid-i Aksa’nın önemine vurgu yaparak “Mescid-i Aksa bütün insanların ve Müslümanların onurudur tüm gücümüzle onu savunacağız.” dedi.

ISNA

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, tüm Müslüman toplumu için Mescid-i Aksa’nın önemine vurgu yaparak “Mescid-i Aksa bütün insanların ve Müslümanların onurudur ve canla başla onu savunacağız.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) İstanbul’da düzenlediği bir törende konuşan Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail saldırılarını dikkatli bir şekilde takip ediyoruz ve Kudüs’te cereyan eden olayları anbean izliyoruz. Bu doğrultuda İslami Direniş Hareketinin siyasi lideri Halid Meşal ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonla görüştüm.”

Başbakan Davutoğlu, Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde Abbas`ın kendisine şu sözleri söylediğini belirtti: “Birleşmiş Milletlerin (BM) 2012 Kasım ayındaki toplantısında Filistin’i destekleyen ve bağımsız bir ülke olarak tanıyan sadece Türkiye oldu. Siz o gün Filistin’in bağımsızlığı için konuşan ilk Dışişleri Bakanı oldunuz.”

Mescid-i Aksa’ya yönelik siyonistlerin saygısızlıkları karşısında Arap ülkelerinin ve uluslararası toplumun sessizliğini sert bir dille eleştiren Davutoğlu, “Bu saldırıların karşısında susanlar, BM’de Filistin’in bağımsız olarak tanındığı o toplantıda bulunmuyorlardı. Ben yüreğinde Mescid’-i Aksa aşkı taşıyan 77 milyon Türk adına konuştum.” dedi.(İran, ISNA - 10 Kasım 2014)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor