Tarih: 16.03.2021 09:54

Meteoroloji: Sağanak yağış ve fırtına geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Şanlıurfa ve Mardin hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, fırtınanın etkili olacağı belirtilerek uyarılarda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Yer rüzgarının Salı sabah 09:00´dan gece 20:00´a kadar itibaren güneyli yönlerden fırtına (60-80 Km/sa) ve yer yer kısa süreli tam fırtına (100km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz´in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Ege, İç Anadolu´nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, sabah ve öğle saatlerinde Adana´nın kuzey, Kahramanmaraş´ın batı, Hatay´ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya´nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu´nun güneydoğusunda toz taşınımı beklenmektedir.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —