Tarih: 20.05.2021 13:16

Meteoroloji uyardı: Cuma günü sağanak geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün tahminlerine göre cuma günü yeni bir yağışlı hava dalgası Türkiye´yi etkilemeye başlayacak. İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere Türkiye´nin batı kesimlerinin tamamını saracak yağışla birlikte hava sıcaklıkları düşecek.

Türkiye´yi bugün etkileyecek kuvvetli sıcak rüzgarlarla birlikte iç ve kuzey kesimlerde sıcaklıklar 10 derece kadar artacak. İç Anadolu Bölgesi´nde sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak. Yarın ise İstanbul ve Ankara dahil Türkiye´nin birçok şehri yağış alacak, sıcaklıklarda düşüş meydana gelecek.

T24´ün aktardığına göre tahminlere göre cuma günü sağanak yağışlar etki alanını genişletecek, Marmara ve Ege Bölgesi´nin tamamında görülecek. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında 5-7 derece dolaylarında düşüş meydana gelecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye´nin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinden sonra Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir´in batı kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz´in iç kesimleri ile İç Anadolu´da kuvvetli (40-60 km/sa), akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz´de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —