• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

MH370: Kayıp Malezya Havayolları uçağı nihayet bulunabilir mi?

MH370: Kayıp Malezya Havayolları uçağı nihayet bulunabilir mi?

239 yolcu ve mürettebatı taşıyan Malaysia Airlines uçağının ortadan kaybolması, dünyanın en büyük havacılık gizemlerinden biridir.

 

Ancak felaket üzerinde bir yıldan fazla zaman harcayan İngiliz bir havacılık mühendisi, MH370´in nereye düştüğünü hesapladığını düşünüyor.

Richard Godfrey, Boeing 777´nin Batı Avustralya´nın Perth kentinin 2.000 km batısında Hint Okyanusu´na düştüğüne inanıyor.

Uçak, Mart 2014´te bir uçuş sırasında radardan kayboldu.

Godfrey BBC´ye, 'Mh370´e tam olarak ne olduğu ve gelecekte bunu nasıl önleyeceğimiz konusunda en yakın akrabalara ve uçan halka ve havacılık endüstrisine cevaplar verebileceğimizi' umduğunu söyledi.

Güney Hint Okyanusu´ndaki bu yeni konuma uyum sağlamak için daha önce ayrı alanlarda tutulan farklı veri kümelerini birleştirdi.

 

Bay Godfrey bunun 'karmaşık bir alıştırma' olduğunu söyledi, ancak daha önce bunu bir araya getirmek için birden fazla disiplinde yanal düşünme eksikliği vardı.

'Inmarsat uydu verilerini Boeing performans verileriyle, Oşinografik yüzen enkaz sürüklenme verileriyle WSPR net verileriyle birleştirme fikri daha önce hiç kimsenin aklına gelmemişti' dedi.

Godfrey, bir ekiple çalışmanın bir yıldır ilerlediğini ve 'bu yeni fikir üzerinde oldukça fazla test yaptık ve bunu MH370´e uygulamak için gereken güvene ulaştık' dedi.

Hint Okyanusu´nda veri hesaplamaları ile belirlenen kesin nokta 33 derece güney ve 95 derece doğu civarındadır.

Hint Okyanusu´nda MH370 için iki kapsamlı arama yapıldı ve sonuçsuz kaldı.

Aramalar yüz milyonlarca dolara mal oldu ve aile üyelerinden sevdiklerini bulmak için talep olmasına rağmen, ilgili maliyetler çok büyük.

'En uzun süredir yeni bir şey için umut ediyorduk - yeni bir atılım, aramanın yeniden başlatılmasını sağlayacak yeni bir şey ve en azından arama için daha kesin bir yer olması ve bulma olasılığını artırma. uçak' dedi BBC´ye.

Kuala Lumpur´da yaşayan bir ceza savunma avukatı olan Nathan, yeni verilerin, konumun arkasındaki bilimi ve fiziği anlayabilen havacılık uzmanları tarafından test edilmesini ve teorinin güvenilir olduğunu test etmesini istiyor.

 

Kaynak: https://www.bbc.com/news/business-59517821 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor