• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Microsoft´tan Erdoğan´a ziyaret

Microsoft´tan Erdoğan´a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Microsoft CEO´su Satya Nadella´yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda kabul etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü. Nadella Erdoğan ile görüşmesi öncesinde ise ODTÜ´yü ziyaret etmişti.

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent ile Microsoft arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri ile ilgili olarak bir araya gelen Satya Nadella ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar´a Microsoft Orta Doğu & Africa Başkanı Ali Faramawy, Microsoft Türkiye CEO´su Murat Kansu ve Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ile ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş eşlik etti.

İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Nadella´ya gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, ODTÜ Teknokent Bilişim ve İnovasyon Merkezi ile ilgili bilgi verildi. ODTÜ Teknokent´in 2015 yılında ABD´nin dünyaca ünlü Silikon Vadisi´nde açtığı ofis T-Jump ile ilgili olarak da bilgilerin aktarıldığı toplantıda, Microsoft ve ODTÜ arasında gerçekleştirilebilecek araştırma, eğitim ve işbirlikleri görüşüldü.

Toplantıya katılan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft CEO´su Satya Nadella´nın yaptığı Türkiye konumlandırmasının önemine değinirken, Microsoft´un yerel bilişim teknolojileri sektöründe eko-sistemin geliştirilmesinde start-up ve eğitim yoluyla temel rol üstlendiğine dikkat çekti. Hedeflerinin dijital dönüşüm yolculuğunda Türkiye´nin stratejik ortağı olmak olduğunu belirten Kansu, 'Uzun süredir devam eden işbirliğimiz çerçevesinde hem öğrencilerinin teknolojiye yakınlığı hem de Türkiye´nin en dinamik girişimcilik merkezlerinden biri olması nedeniyle ODTÜ´de etkinliğimiz gerçekleştirdik.' dedi.

İLK KEZ BİR TÜRK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Microsoft CEO´su Satya Nadella ziyareti kapsamında ayrıca ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren tekno-girişimciler ve yatırımcılarla da bir süre sohbet etti. 1992 yılından bu yana Microsoft´ta çalışan ve 2014 yılının Şubat ayından bu yana CEO olarak görev yapan Satya Nadella, ilk kez bir Türk üniversitesini ziyaret etmiş oldu.

 



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor