• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Millet Camisinin Açılışı Yapıldı

Millet  Camisinin Açılışı Yapıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazanın tam ortasında, haftalık ibadet günü olan cuma günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nın bulunduğu alana hâkim bir tepede büyük bir caminin açılışını yaptı. Caminin ismi son anda, dev

 

Jérôme Bastion

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazanın tam ortasında, haftalık ibadet günü olan cuma günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nın bulunduğu alana hâkim bir tepede büyük bir caminin açılışını yaptı. Ünlü sarayın büyüklüğü hakkındaki polemiği durdurmak için açılışa başkentteki Müslümanlar davetliydi.

Caminin ismi son anda, devasa Cumhurbaşkanlığı kompleksinin kapılarının açıldığı sırada açıklandı: Recep Tayyip Erdoğan`ın geçen yaz Cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra yerleştiği pahalı sarayın basit bir despotluk kaprisi olmadığının iyice altını çizmek için caminin ismi 'Millet Camii' konuldu.

Koruma altına alınan bir alanda yasa dışı şekilde inşa edilen söz konusu saray, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından, çevirisi mümkün olmayan ancak bir cami etrafında düzenlenen sosyal alan anlamına gelen Osmanlı 'Külliye' terimiyle yeniden isimlendirildi. Dört minarenin etrafına, öğrencilere açık zengin bir kütüphanenin ve yer sıkıntısı nedeniyle öncelikli olarak bakanlara ve bakanlıklara ayrılacak olan geniş bir kongre merkezinin kurulması bekleniyor.

Üç bin Müslümanı ağırlama kapasitesinde olan cami, başkentteki en büyük camilerden biri ancak ne Ankara’nın ne de Türkiye`nin en büyük camisi zira İstanbul Boğazı`na hâkim bir tepede başka dev bir cami hâlihazırda inşa ediliyor. En büyük cami ise Karadeniz’in kıyısında, Cumhurbaşkanı`nın ailesinin geldiği köy yakınında inşa edilecek ve büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan`ın ismini taşıyacak.(Fransa, Radio France Internationale (RFI) - 04 Temmuz 2015)



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor