• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Mısır: Rus yolcu uçağının düşmesinden sorumlu değiliz

Mısır: Rus yolcu uçağının düşmesinden sorumlu değiliz

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Sina Yarımadası´nda geçen ekim ayında Rus yolcu uçağının düşme nedenlerini tespit etmek için önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Mısır´ın bu düşüşten sorumlu olmadığını kaydeden

 

Rus haber ajansı RIA Novosti´ye konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Sina Yarımadası´nda geçen ekim ayında Rus yolcu uçağının düşmesinden sorumlu olmadıklarını, ülkesinin de bu facianın kurbanı olduğunu söyledi.

Şükri, 'Biz bu facianın kurbanıyız. Bazen, bu faciadan dolayı bize suçlayıcı gözle bakıldığını hissediyoruz. Suçumuz yok. Uçağın neden düştüğünü tespit etmek için gereken tüm önlemleri almak lazım. Ama biz boş oturmuyoruz ve turistleri rahatlamak için üst düzey güvenliği temin etme konusunda tüm önlemleri aldık' dedi.

Şarm el Şeyh-St. Petersburg seferini yapan 9268 sefer sayılı uçak, 31 Ekim´de havalandıktan kısa süre sonra 17´si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Mısır´ın Sina Yarımadası´na düşmüştü.

´SURİYELİ KÜRTLER GÖRÜŞMELERİN DIŞINDA TUTULMAMALI´

Suriyeli Kürtlerin Cenevre´de yapılacak görüşmelerin dışında tutulmaması gerektiğini de söyleyen Şükri, 'Onlar, Suriye halkının ayrılmaz bir parçası ve eğer tüm tarafların katıldığı barış sürecinin başarılı olmasını istiyorsak görüşmelerin dışında tutulmamalılar' dedi.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor