Tarih: 01.11.2016 08:18

‘Mısır, uluslararası standartların üstünde havacılık güvenliği sağladı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e konuşan Mahcup, “Havalimanlarımızda ilk kez tam güvenlik mekanizmasının sağlandığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Öncelikle de güvenliğin en yüksek standartlara göre sağlandığı Kahire havalimanı. Hatta bu havalimanı, uluslararası kuralların talep ettiği güvenlik standartların üstüne çıktı” dedi.

Yabancı ülkelerin vatandaşlarını gönül rahatlığıyla Mısır´a gönderebileceğini belirten Mahcup, “Zira güvenlik önlemleri sadece havalimanları düzeyinde değil yabancı turist ve çalışanın katıldığını tüm alanlarda alındı” diye konuştu.

‘GÜVENLİK MEKANİZMASINDAKİ AÇIKLARI ORTAYA ÇIKARDI´

A321 saldırısının Mısır´ın ekonomisi, turizm, altyapı ve diğer ülkeleriyle ilişkilerine karşı düzenlendiğini kaydeden Mahcup, bu facianın Mısır ve Rusya´nın ortak trajedisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu olay, güvenlik mekanizmasındaki açıkları ortaya çıkardı. Patlamanın uçağın içinde meydana geldiği veya uçağın füzeyle vurulduğu yönünde açıklamalar yapılıyor basında, ne olursa olsun gerçek şu ki, güvenlik mekanizmasının belirgin bir eksikliği vardı. Olayın ardından Mısır derhal harekete geçti ve Rusya´yla koordinasyonu başlattı, gereken yerlere gereken cihazları kurdu, teröristlerin havalimanına yasaklı maddeleri sokmak için yararlanabileceği güvenlik yapısındaki boşlukları doldurdu.”

Mısır´ın tüm sivil havacılık noktalarının en güncel ve ileri teknolojik mekanizmalarla donatıldığını vurgulayan Mahcup, “Şimdi gerçekten de güvenlik alanında diğer ülkelerle rekabet edecek güçteyiz” diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —