Tarih: 31.05.2017 09:14

‘Mısır ve Rusya, bölgedeki ABD-Suudi politikasına karşı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e konuşan Samir, 'Rusya, Mısır´ın Güvenlik Konseyi´ne sunduğu Suriye ve Irak´tan dönen militanlara ilişkin istihbaratın değişimi ve işbirliği girişimini desteklemeye çağırıyor. Mısır, Afganistan´dan dönen militanlarla çalışma konusunda büyük deneyime sahip' ifadelerini kullandı.

Her iki ülkenin Suriye´de barışçıl çözümden yana olduğunu belirten Samir, 'Bu çok doğru bir duruş. Mısır ve Rusya, Suriye´nin bölünmesi planlarına karşı ve Suriye´nin bağımsızlığını savunuyor' diye konuştu. 

Suriyeli askeri uzman Hasan Hasan, Sputnik´e açıklamasında, Mısır´ın bölgede lider olduğunu belirterek Rusya´yla birleşmesinin ABD-Suudi politikasına karşı durma konusunda niyetinin çok ciddi olduğunu gösterdiğini kaydetti.Hasan, 'Mısır´ın imkanları, halihazırda zor dönemden geçen ekonomi yüzünden kısıtlı. Bunun yanında Rusya´nın bölgede yeni rol üstlendiğini söyleyebiliriz. Savaş alanındaki durum ve son zamanlarda Suriye´de elde edilen zaferler doğrudan siyasi durumu etkiliyor. Rusya, yükümlülüğü üzerine almaya hazır olduğunu gösteriyor' yorumunda bulundu.

Hasan, ABD Başkanı Donald Trump´ın Riyad´da gerçekleştirdiği görüşmelerin terörle mücadelede yarar sağlamayacağını belirterek, 'Çünkü militanları destekleyenler ABD´nin müttefikleri, yani gerçek mücadele olmayacak' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —