• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Mısır´da olağanüstü Kudüs oturumu: Arap Birliği Liderler Zirvesi toplanmalı

Mısır´da olağanüstü Kudüs oturumu: Arap Birliği Liderler Zirvesi toplanmalı

Mısır´da, Arap Parlamentosu, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü 'İsrail´in başkenti' olarak tanıyan kararını görüşmek üzere 'olağanüstü' Arap Zirvesi düzenlenmesi çağrısında bulundu.

 

Mısır´ın başkenti Kahire´de düzenlenen Arap Parlamentosu´nun 'Kudüs' gündemli oturumunda, 'Arap Birliği Liderler Zirvesi'nin olağanüstü toplanması çağrısı yapıldı. 

´KOORDİNASYON GÜÇLENDİRİLMELİ´

Trump´ın kararına karşı uluslararası destek sağlanması hedefiyle Arap Birliği ve Filistin yönetimi ile koordinasyonun güçlendirilmesine karar verilen oturumda ayrıca, ABD´nin uluslararası kanunlar ile Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal etmesiyle ilgili bir hukuki müzekkere hazırlanması kararlaştırıldı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık´ta düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi´nin 1980 yılında İsrail´in Doğu Kudüs´ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, 'Kudüs´ü resmen İsrail´in başkenti olarak tanıma zamanı geldi' ifadesini kullanmıştı. 

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv´deki büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük tepkiyle karşılanan karar, çeşitli ülkelerde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor