Missouri, Savaş Alanı Gibi

Missouri, Savaş Alanı Gibi

ABD’nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki bir siyahî gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan olaylar beşinci gününe girdi. Polis, göstericilere şiddet uyguluyor.

Ferguson kentinde perşembe gecesi de yüzlerce gösterici, Michael Brown`ın polis tarafından öldürülmesini protesto etmek için toplandı. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı ve sis bombası kullandı. Polisin verdiği bilgilere göre göstericilerden bazıları polise molotof kokteyli attı. Görgü tanıkları olaylar sırasında polisin askerî üniformalı ve ağır silahlarla donanmış olduğunu belirtiyor.

18 yaşındaki Michael Brown`ın ölümüyle ilgili çelişkili ifadeler söz konusu. Polis şefi Thomas Jackson gencin polis memuruyla arbedeye girdiğini, polis otosunun içine doğru ittiği memurun silahını almaya çalıştığını açıkladı. Jackson, memurun adını vermezken, olay sırasında suratına aldığı darbe nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü ifade etti. Ancak olay yerinde olan bir arkadaşı, Brown`ın ateş açıldığı sırada ellerinin başının üzerinde olduğunu belirtiyor.

Fox News kanalının yayınladığı çarşamba gününe ait görüntülerde göstericilerin 'Eller yukarıda! Ateş etme!' diye bağırdığı ve böylece Michael Brown`ın ölümünü canlandırdıkları görülüyor. Göstericilerin attığı 'Adalet yok! Barış yok!' sloganı da görüntülere yansıdı .

Protestolarla ilgili yayın yapan iki gazeteci, kısa süreli olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. St Louis Post-Dispatch gazetesi, muhabirinin polis tarafından tartaklanarak bir içecek otomatına doğru fırlatıldığını yazdı. 10 kişinin gözaltına alındığı protestolar sırasında polise silah doğrulttuktan sonra vurulan 19 yaşındaki bir göstericinin de hastanede yaşam mücadelesi verdiği gelen bilgiler arasında.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading