Tarih: 23.05.2022 12:34

MİT´ten nokta operasyon! Musul´da etkisiz hale getirildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Milli İstihbarat Teşkilatı´nca (MİT), PKK- HPG Mahmur, Kerkük, Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu ´Ahmet Rubar´ kod adlı Mehmet Erdoğan, Musul´daki Mahmur Kampı´nda etkisiz hale getirildi.

MİT, 2021 yılında PKK´nın Mahmur, Kerkük, Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu olarak görevlendirilen ´Ahmet Rubar´ kod adlı Mehmet Erdoğan´ın, Mahmur Kampı´nda Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaşadığını belirledi. Gelen bilgilerin değerlendirmesi sonucu, MİT tarafından Mehmet Erdoğan´ı odağına alan bir operasyon planlandı. Mehmet Erdoğan, 21 Mayıs 2022´de Mahmur´da MİT elemanlarının da yer aldığı operasyonla etkisiz hale getirildi.

SİLAHLI, BOMBALI EYLEMLERİ YÖNETTİ

/resimler/2022-5/23/1236443211890.jpg

Mehmet Erdoğan, Türkiye´ye yönelik PKK bünyesinde silahlı, bombalı eylemleri yöneten HPG Komuta Konseyi´nin yöneticisi olarak faaliyet gösterdi. Uzun yıllar PKK medya savunma alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Sorumlusu ve Avaşin Eyalet Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Erdoğan, Avaşin ve Hakurk´ta bulunduğu dönemde Türkiye´ye yönelik çok sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendi. Mehmet Erdoğan, örgüte katıldığı 1990´lı yıllarda Ağrı Dağı ve İran Makü Dambat Grupları Sorumlusu olarak, 2000´li yıllarda da Serhat Eyalet Gücü Sorumlusu olarak çok sayıda terör eyleminin emrini verdi. Mehmet Erdoğan, 1990´lı yıllardan itibaren çok sayıda sivil ve askerin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını verdiği için ´Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme´ ve ´devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma´ suçlarından aranıyordu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —