Tarih: 31.12.2016 08:10

Mogherini: Astana´da başlayan görüşmeler Cenevre´de sürmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Suriye hükümeti ve silahlı gruplar arasında yapılan ve dün gece yarısı yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mogherini, AB´nin, sonuncusu eylül ayında bozulduğundan beri Suriye´de yeni bir çatışmalara son verilmesi anlaşması yapılması çağrısında bulunanlar arasında yer aldığını belirtti. AB Temsilcisi, 'Bu bağlamda, yeni yıl arifesinde çatışmalara son verilmesine ilişkin bir anlaşmanın duyurulması memnuniyet vericidir' dedi.

Anlaşmanın tamamen ve bütün taraflarca uygulanmasının önemine işaret eden Mogherini, ateşkesin engellenmemesinin insani yardımlara erişimin önünü açacağını ifade etti.

‘CENEVRE´NİN YENİDEN BAŞLATILMASI HEDEFLENMELİ´

Anlaşmanın başarılı olması halinde BM himayesinde Cenevre görüşmelerinin devam edebileceğini kaydeden Mogherini, bu bağlamda, Astana´daki toplantıyı memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunların tam kapsayıcı ve BM himayesinde Cenevre´deki Suriye müzakerelerinin verimli ve anlamlı bir şekilde yeniden başlatılmasını hedeflemesi gerektiğini belirtti.

AB, SURİYE KONULU 2 TOPLANTI DÜZENLEYECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve BM Özel Elçisi Staffan de Mistura ile gün içinde telefonda görüştüğü kaydeden Mogherini, AB´nin ilk olarak ocak ayı ortasında daha sonra da bahar aylarında Suriye konusunda iki toplantı düzenleyeceğini de açıkladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —