Mogherini´den nükleer anlaşma açıklaması: Korunması gerekiyor

Mogherini´den nükleer anlaşma açıklaması: Korunması gerekiyor

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD´nin değiştirilmesi için baskı yaptığı, İran ile P5+1 ülkeleri arasında 3 yıl önce imzalanan nükleer anlaşamanın korunması gerektiğini açıkladı.

 

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015´te imzalanan nükleer anlaşmanın Tahran´ı nükleer silah geliştirmekten alıkoyduğunu ve bu nedenle gelecekte de korunması gerektiğini söyledi. 

´MEVCUT BİR ANLAŞMA VAR VE İŞE YARIYOR´

Belçika´nın başkenti Brüksel´de açıklama yapan Mogherini 'Gelecekte neler olacağını o zaman göreceğiz. Ancak mevcut bir anlaşma var ve işe yarıyor. Anlaşmanın korunması gerekiyor' dedi.

´SURİYE´DEKİ ASKERİ FAALİYETLERDE BİR ARTIŞ GÖRÜYORUZ´

Mogherini ayrıca Rusya, Türkiye ve İran´a Suriye´deki çatışmaların durması için nüfuzlarını kullanma çağrısında bulundu. 

Bu 3 ülkenin Suriye´de ateşkes şartlarını sağlama ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı müzakere masasına getirmeye zorlama konularında ´özel sorumluluğu´ olduğunu söyleyen Mogherini 'Söz verdiklerinin aksine (Suriye´deki) askeri faaliyetlerde bir artış görüyoruz' diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte Washington´da yaptığı ortak basın toplantısında İran ile yapılan nükleer anlaşmadan duyduğu rahatsızlığı yeniden dile getirmişti.

ABD´nin nükleer anlaşmaya onay vermesini yenileyip yenilemeyeceğine, dolayısıyla İran´a yaptırımları yeniden devreye sokup sokmayacağına karar vereceği 12 Mayıs´a atıf yapan Trump, ´´12´sinde ne olacağını göreceğiz. Ama her halükarda İran bizi tehdit ediyor, bugüne dek çok az ülkenin ödediği bedel ödeyecekler´´ ifadelerini kullanmıştı.

Anlaşmayı ´çılgınlık´ olarak niteleyen Trump 'Yemen´i, Suriye´yi ve Ortadoğu´nun diğer bölgelerini kapsayan bir anlaşma yapmalılar' ifadelerini kullanmıştı.

Macron da mevcut anlaşmanın iptal edilmemesini ancak değişiklik yapılabileceğini işaret etmişti.

ABD ile birlikte yeni bir anlaşma üzerinde çalışmak istediğini belirten Macron, İran´ın bölgedeki etkisinin azaltılması ve balistik füze programının da anlaşma kapsamına alınması gerektiğini savunmuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading