Mor Gabriel Manastırı Süryanilere Verilecek

Mor Gabriel Manastırı Süryanilere Verilecek

Başbakan Erdoğan, Mor Gabriel Manastırı`nın gerçek sahipleri olan Süryanilere (Aramilere) bırakılacağını açıkladı. Herkesin beklentisi, açıklanan demokrasi paketinin yakın gelecekte hayata geçirilmesi yönünde.

bahro.nu

Başbakan Erdoğan, ülkede öngörülen bir 'demokratikleşme paketi' kapsamında, diğer hususların yanı sıra Mor Gabriel Manastırı`nın gerçek sahipleri olan Süryanilere (Aramilere) bırakılacağını açıkladı.

Mor Gabriel Manastırı’nın internet sitesinde, '2008 yılından bu yana devam eden dava sürecinde konuyla ilgili birçok iddianame hazırlandı. Bu zorlu süreçte, Türkiye ve yurt dışında kişiler, aktivistler ve entelektüeller, Süryani halkı ve örgütleri olarak bize destek verdi.' ifadeleri yer alıyor.

Manastır vakfı, 'Bu zorlu beş yıl boyunca ve sürmekte olan hukuki süreçte, konuyu idari yoldan çözme yolunda bir talep söz konusuydu. Sonuçta bu talebin Mor Gabriel Manastırı Vakfının nihayet mülkünü geri alması şeklinde kabul edildiğini görmekteyiz.' diyor.

Bu 'demokratikleşme paketi' ayrıca Süryani okullarını da kapsayan bazı okullarda, verilen eğitimde daha çok özgürlük sağlanmasını içeriyor. Bununla beraber Süryani köy isimlerini de kapsayacak şekilde bazı köylerin isimlerinin tekrar eski isimlerini almaları öngörülüyor.

Söz konusu gelişmeleri hâlen inceleyen ve hâlihazırda Türkiye`deki yetkililerle temas hâlinde olan Dünya Aramiler (Süryaniler) Konseyi (WCA), ülkedeki Süryani toplumla kendi vatanlarında uzun yıllardır hak etmekte oldukları insan haklarından birini hayata geçirecek yolda atılacak bir sonraki adımı teyit etmek için görüşmeleri sürdürüyor.
İsveç Süryani Federasyonu da gelişmeleri WCA vasıtasıyla izliyor ve WCA`nın baskılarının Türkiye`deki Süryani (Arami) toplum için daha iyi şartlar sağlayacağına dair büyük ümit besliyor.

Herkesin beklentisi, açıklanan demokrasi paketinin yakın gelecekte hayata geçirilmesi yönünde. (İsveç Süryani Federasyonunun İnternet Sitesi bahro.nu - 30 Eylül 2013)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading