Tarih: 03.09.2014 00:04

Moskova`dan NATO`ya gözdağı

Facebook Twitter Linked-in

NATO`nun Doğu Avrupa`daki mevcudiyetini güçlendirme planı Rusya`nın tepkisine neden oldu. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Mikhail Popov, salı günü yaptığı açıklamada NATO`nun faaliyetlerini genişletmesinin `ülke dışından askeri tehditler` olarak değerlendirileceğini kaydetti.

Popov, `tüm yaşananların ABD ve NATO`nun Rusya ile ilişkileri kötüleştirme politikalarına devam etmek istediklerini gösterdiğini` söyledi. Rus askeri doktrininin yıl sonuna kadar güncelleneceğini belirten Popov, NATO`nun Doğu Avrupa`daki varlığını güçlendirmesinin tehdit olarak sınıflandırılacağından şüphe duymadığını kaydetti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Rus ordusunun yıl sonuna kadar 230 yeni helikopter ve savaş uçağı ile donatılacağını açıklamıştı.

AB`nin yeni Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Rusya`nın Batı için artık `stratejik bir ortak` olmadığını ve cuma gününe kadar AB`nin Rusya`ya yönelik yeni yaptırımlar üzerine karar vereceğini kaydetti.

Yarım milyon insan kaçıyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Ukrayna`nın doğu kentlerinde Rus ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında devam eden çatışmalar nedeniyle yarım milyon Ukraynalı`nın evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. En az 260 bin kişinin ülke içinde farklı kentlere kaçtığı, aynı sayıda kişinin de Rusya`ya iltica başvurusu yaptığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ukrayna`nın doğu kentlerinde aylardır süren çatışmalar nedeniyle en az 2 bin 600 kişi hayatını kaybetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —