Tarih: 09.01.2018 17:49

MOSSAD Başkanı: İran´daki protestolarda gözlerimiz ve kulaklarımız var

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail´in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Cohen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İran´daki son protestolarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

´SEBEP EKONOMİK BEKLENTİLERİN KARŞILANAMAMASI´

'İsrail´in, İran´da gözü, kulağı ve daha başka şeyleri var' ifadelerini kullanan Yossi, ülkedeki son protestoların İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin halkın ekonomik beklentilerini karşılayamamasından kaynaklandığını savundu.

´BEKLENTİLERİ MAKUL TUTMAK GEREKİR´

İran´da bir devrim olduğunu görmek istediğini ancak beklentileri makul tutmak gerektiğini ifade eden Cohen, ekonomik koşulların insanları sokağa itmesine karşın bu protestocuların muhalif güçlerle yüzleştiğini belirtti. 

ABD´NİN İRAN POLİTİKASI DEĞİŞTİ

Tahran´ın 'Ortadoğu´daki emellerini gerçekleştirmek için güvenliğe daha fazla para harcadığını' öne süren MOSSAD şefi Cohen, ABD´nin Ortadoğu anlayışının da Donald Trump´ın iktidara gelmesiyle değiştiğini kaydetti.

´İRAN ETKİSİNİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ´

 
Cohen, '(ABD´nin politikalarında) İsrail´in güvenlik çıkarlarını daha fazla dikkate alan değişimler görüyoruz ve bu durum İran etkisinin yönünü değiştirmemize yardım edecek' dedi. 

İran´ın Meşhed kentinde 28 Aralık 2017´de  başlayan protestolar Tahran, Kirmanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Ahvaz, Zahidan, Erak ve Hurrem Abad gibi pek çok kente yayılmış, olaylarda 20´nin üzerinde kişi hayatını kaybetmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —