Tarih: 05.08.2022 12:05

MSB duyurdu! Tahıl yüklü 3 gemi daha geliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İrlanda, İngiltere limanlarına ve Sakarya´nın Karasu Limanı´na mısır taşıyan 3 geminin, Ukrayna limanlarından hareket ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Ukrayna´dan İrlanda´ya gidecek olan ve 33 bin ton Mısır taşıyan Panama bayraklı Navistar isimli Gemi Odessa Limanı´ndan hareket etti. Gemi, İstanbul´un kuzeyinde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak. 13 bin ton mısır taşıyan ikinci gemi de Ukrayna´dan İngiltere´ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı´ndan hareket etti. Malta bayraklı Rojen isimli geminin seyri de Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından anbean takip ediliyor' denildi.

Türkiye´ye 12 bin ton mısır getiren ´Polarnet´ gemisine ilişkin ise 'Ukrayna´nın Çernomorsk Limanı´nda bekleyen Polarnet isimli Türk bayraklı gemi de Karasu´ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu´ya varmadan önce İstanbul´un kuzeyinde Müşterek Denetleme timi tarafından denetime tabi tutulacak' ifadelerine yer verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —