Olivares, ´insani yardım´ malzemelerini yarın kentteki üç sınır köprüsü Simon Bolivar, Francisco de Paula Santander ve Tienditas üzerinden eş zamanlı olarak 09.00´da ülkeye sokmayı deneyeceklerini ve sınırdaki kaçak geçiş noktalarını kullanmayacaklarını vurguladı. Olivares, muhaliflerin yardımları taşımak ve askerlerin olası engellemelerini aşmak için sınırın Venezüella tarafından beyaz elbiseler giyerek geleceklerini söyledi.
´ASKERLER MÜDAHALE EDERLERSE KENDİ GELECEKLERİ İLE OYNARLAR´
Venezüellalı güvenlik güçlerine de müdahale etmemeleri ve sınırı açmaları uyarısında bulunan Olivares, 'Eğer askerler (müdahale ederek) suç işlerse kendi gelecekleri ile oynarlar.' dedi. Olivares, ülkesinde kanser hastası 40 bin kişinin kemoterapi ilaçlarından, HIV virüsü taşıyan 70 bin kişinin de bu hastalığın aşısından mahrum olduğunu öne sürdü. Yardımlara yabancı bir gücün refakat etmeyeceğini, tüm girişimleri Venezüellalıların yapacağını açıklayan Gaby Arellano ise Venezüella ordusundaki Kübalıların yabancı güç olduğunu söyledi.YARDIMLAR GAZETECİLERE GÖSTERİLDİ
Bu arada Cucuta´daki Tienditas Sınır Kapısı´nda bir depoda toplanan USAID yardımları düzenlenen basın toplantısı ile gazetecilere gösterildi. Ambardaki yardım malzemelerinin, gıdanın yanı sıra kişisel temizlik ürünlerinden oluştuğu görülürken USAID logolu kutuların üzerindeki 'Bu ürün Amerikan halkının hediyesidir' ifadesi dikkat çekti.
Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque´nin de bugün yardım malzemelerinin toplandığı depoyu ziyaret etmesi bekleniyor.
KONSER HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan Tienditas Uluslararası Sınır Köprüsü´nün Kolombiya tarafında İngiliz iş adamı Richard Branson´un sponsor olduğu konser için hazırlıklar da devam ediyor.
Venezüella tarafından konteynerlerle kapatılan bölgede, askerlerin yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken etkinliğin düzenleneceği bölgeye büyük bir sahne kuruldu.
Sınırdaki diğer uluslararası köprü Simon Bolivar´da ise Venezüellalıların geçişlerinin devam ettiği görüldü.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam