• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Muhalif Gruplara izin Yok

Muhalif Gruplara izin Yok

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu pazartesi günü Belgrad´da yaptığı açıklamada, DAİŞ tekfirci terör örgütünden Teşrin Barajı´nın geri alınmasıyla ilgili yayımlanan haberlere tepki göstererek “Türkiye, muhalif grupların Fırat

 

IRNA

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu pazartesi günü Belgrad´da yaptığı açıklamada, DAİŞ tekfirci terör örgütünden Teşrin Barajı´nın geri alınmasıyla ilgili yayımlanan haberlere tepki göstererek “Türkiye, muhalif grupların Fırat´ın batısındaki egemenliğine olumlu bakmayacak ve buna izin vermeyecektir.” dedi.

Davutoğlu bu ifadeleri, Türk televizyon kanallarının canlı olarak verdiği Sırp mevkidaşı ile Belgrad´da düzenlediği ortak basın toplantısında dile getirdi.

Bir gazeteci, Kürt ve Arap-Suriye Demokratik Birlik- güçlerinden oluşan bir koalisyonun, Fırat Nehri üzerinde bulunan stratejik bir barajın DAİŞ´in elinden geri alındığını ve muhtemelen bu bölgenin, PKK´nın bir kolu olan PYD kontrolünde olacağını açıkladığına işaret ederek, Türkiye´nin bu konudaki tepkisini sordu.

Gelişmeleri yakından takip ettiğine işaret eden Türkiye Başbakanı, “Biz, daha önce Fırat Nehri´nin batısında Türkiye´ye karşı düşmanca tutum içinde olan grupların egemenliğine olumlu bakış açımızın olmayacağını ve bu örgütün, PYD´ye bağlı bir unsur olduğunu açıklamıştık. Türkiye´nin, bu konudaki tutumu DAİŞ karşıtı koalisyondaki ortaklara da iletildi.” diye konuştu.

Halep´in kuzeyinden Teşrin ve Cerablus´a kadarki halkada hareketli bir durumun mevcut olduğuna işaret eden Davutoğlu, Türkiye´ye intikal eden bir istihbarata göre, bu bölgeye intikal eden gruplar arasında PYD unsurlarının bulunmadığını ve çoğunun, DAİŞ karşıtı koalisyon ile birlikte hareket eden Arap grupların olduğunu belirtti.(İran, IRNA-29 aralık 2015)

 

 



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor