Kız Kulesi´nin mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı´na geçti. Restorasyon sürecine gireceği belirtilen Kız Kulesi´nin, Galata Kulesi gibi bir kültür ve sanat merkezi haline getirileceği kaydedildi.
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nde bulunan ve Hamoğlu Holding´in işlettiği Kız Kulesi, yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı´na geçti.
Ulaşımın Salacak ve Ortaköy´den sandallarla yapıldığı kule, kısa sürecek restorasyon çalışmasının ardından yeniden düzenlenerek kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.
DHA´nın aktardığı habere göre, ışıklandırmaların yapılacağı kulede, konser verilebilmesi için düzenleme yapılacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.
Kız Kulesi, 1995 yılında 49 yıllığına Hamoğlu Holding´e kiralanmasının ardından, restorasyon süreci başladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon sürecinin ardından 2000 yılında ziyarete açıldı.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam