Mülteci krizleri kendi ekonomisini de getirdi

Mülteci krizleri kendi ekonomisini de getirdi

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada halen 125 milyon kişi insani yardıma muhtaç. Ortadoğu´da yaşanan karışıklığın devam etmesi nedeniyle bu sayı artış eğilimi gösteriyor. Avrupa´nın da şiddetli bir biçimde hissettiği

 

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada halen 125 milyon kişi insani yardıma muhtaç. Ortadoğu´da yaşanan karışıklığın devam etmesi nedeniyle bu sayı artış eğilimi gösteriyor. Avrupa´nın da şiddetli bir biçimde hissettiği mülteci krizi ise beraberinde kendi sektörünü de getiriyor.

İkinci Dünya Savaşı´ndan bu yana yaşanan en büyük insani krizin ekonomik boyutlarının da olduğunu belirten ve İstanbul´daki Dünya İnsani Zirvesini takip eden euronews muhabiri Bora Bayraktar, “zirve içerisinde düzenlenen özel fuarda Mültecilerin ve yardım kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ürünleri satan firmalar ile alıcıların bir araya geldiğini” belirtiyor.

Fuarda yer alan firmalardan biri de mültecilere yemek yardımından çok, yetiştirmeleri için tohum temin eden Lemon Tree Trust (LTT) isimli kuruluş. Bu tohumlara ulaşan mülteciler kamplarında kendi sebzelerini ve meyvelerini yetiştirme fırsatı bulabiliyor.

Mültecilere gıda yardımı yaparak basit gıda güvenliğinin ötesine geçilmesi gerektiğini belirten kuruluştan Dr. Mikey Tomkins “onların kendi gıdalarını yetiştirmelerin izin vermenin gerçekten çok önemli olduğunu” belirtiyor.

Small Projects İstanbul (SPİ) ise Suriyeli öğrenci ve ailelerin, hayatlarına devam edebilmeleri için eğitim imkanlarına erişimlerini sağladığı gibi gelir kapısı da açıyor.

Fuara sığınmacılar ve hazırladıkları takılarla katılan ve stand açan SPİ´dan Anna Tuson bu projenin ihtiyacı olanlara nasıl yardım ettiğini Onlar toplum merkezimize gelerek bu tarz ürünler yapabilirler. El yapımı çantalar, takılar ve değişik aksesuarlar. Ve biz bunları satıyoruz. Para ise doğruda hanımlara gidiyor” şeklinde açıklıyor.

Mültecilerin ihtiyaçları sadece gıda, temiz su ve bebekler için süt değil. 2000 yılında dünya acil insani yardım için 20 milyar Dolar harcadı. Şimdi Suriye, Güney Sudan, Libya ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi yerlerde yaşanan karışıklıklar nedeniyle insani yardım çalışmaları için yıllık 245 milyar Dolar´a ihtiyaç duyuluyor. Her kriz kendi ekonomisiyle geliyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading