Tarih: 18.01.2016 17:06

Mülteciler İçin Ek Kaynak

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

BM Mülteciler Yüksek Komiseri cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye´deki iç savaş altıncı yılına girerken, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye için ek kaynak ve yeniden yerleştirme olanakları arayacaklarını söyledi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri, İkinci Dünya Savaşı´ndan bu yana yaşanan en büyük göç hareketi kapsamında yüz binlerce göçmenin Avrupa´da 'yeniden yerleştirilmesi' çağrısında bulundu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği görevine bu ay başlayan Filippo Grandi, ajansın komiseri olarak Suriye sınırı yakınlarındaki kampları ilk ziyaretinin ardından İstanbul´da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Burada geçici koruma altında yaşayan insanların hayatlarını yapabildiğimiz kadar iyileştirmek amacıyla Türk hükûmetine ek kaynak bulmak için elimizden geleni yapacağız. (...) Diğer konular üzerine de çalışacağız... Daha fazla yeniden yerleştirme olanağı bulmaya çalışacağız.'

Türkiye´deki 2,2 milyon Suriyelinin yüzde 10´u kamplarda kalıyor. Geri kalan Suriyeliler ise şehirlerde kendi hayatlarını idame ettirmek için çabalıyorlar.

Grandi Türkiye´nin bazı mültecilere çalışma izni vermeye dönük planlarına övgüde bulundu ve bu adımı 'çok cesur ve önemli bir jest' olarak niteledi. Grandi ayrıca, 'Çalışma izni, burada uzun bir süre kalacak olsalar da olmasalar da insanların daha iyi hayat yaşamalarını sağlayacaktır.' dedi ve aksi hâlde insanların yardım kuruluşlarına muhtaç kalacaklarını ya da para dileneceklerini söyledi.(İngiltere,REUTERS-16 Ocak 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —