Tarih: 17.05.2021 15:18

Musk´tan Bitcoin´i aşağı çeken yeni paylaşım

Facebook Twitter Linked-in

 

Twitter adresinden çevreci nedenlerle Bitcoin´i eleştiren Tesla´nın patronu milyarder iş insanı Elon Musk, yeni bir paylaşımla Bitcoin´in 45 bin dolar seviyesine kadar geri çekilmesine neden oldu. Musk, şirketi Tesla´nın elinde tuttuğu Bitcoin´leri satabileceği sinyalini verdi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla kripto para piyasalarında hareketliliğe sebep olan milyarder girişimci Elon Musk´ın kripto para piyasasını karıştıran paylaşımları devam ediyor.

Milyarder iş insanı daha önce çevreci nedenlerle Bitcoin´i eleştirirken, son paylaşımında da Tesla´nın elindeki Bitcoin´leri satabileceği yönünde sinyaller verdi.

Musk, Mr. Whale isimli bir twitter adresinden yapılan 'Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte Tesla´nın elinde tuttuğu Bitcoin´leri sattığını fark ettikleri zaman kendilerini tokatlayacaklar. Elon Musk´a yönelik nefret göz önüne alındığında, onu suçlamazdım...' paylaşımına 'Kesinlikle' diye yanıt verdi.

Musk, Twitter´da kripto para birimi konusundaki duruşunu eleştiren birkaç farklı kullanıcıya da tepki gösterdi.

Bloomberg´in haberine göre Musk´ın bu paylaşımının ardından Bitcoin 45 bin dolara kadar geriledi. Böylelikle kripto parada Cuma gününe kıyasla 4 bin dolarlık geri çekilme kaydedildi.

Ancak Musk, Tesla´nın herhangi bir Bitcoin satmayacağını belirterek, madenciliği daha sürdürülebilir hale gelir gelmez bunu işlemler için kullanmayı planladıklarını aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —