• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Müslüman aile ABD uçağına alınmadı

Müslüman aile ABD uçağına alınmadı

Londra´da bir Müslüman ailenin Los Angeles uçağına binmesinin ABD´li yetkililerce engellendiği ortaya çıktı.

 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Londra´da yaşayan Muhammed Tarık Mahmud, kardeşi ve dokuz çocuğu, 15 Aralık´ta ABD´nin Los Angeles kentine gitmek üzere geldikleri Gatwick Havalimanı´nda ABD´li yetkililerin engellemesiyle karşılaştı. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden uçağa binmesi önlenen ailenin, 9 bin sterlin değerindeki biletleri de yandı.
İngiliz İşçi Partisi milletvekili Stella Creasy, İngiltere Başbakanı David Cameron´a, olayla ilgili olarak ABD´li yetkililerden açıklama istemesi çağrısı yaptı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Cameron´ın da konuyu inceleyeceği kaydedildi.

TRUMP´IN ÇAĞRISI HAYATA MI GEÇİRİLİYOR?

İngiltereli Müslümanların yaşadığı benzer olayların sayısının arttığını belirten Creasy, bunu ‘gittikçe büyüyen bir sorun´ olarak nitelendirdi. Creasy, olayla ilgili ABD´nin Londra Büyükelçiliği nezdindeki kendi girişimlerinin de adeta‘duvara çarptığını´ söyledi.
Müslüman ailenin yaşadığı olayın ABD´deki Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donald Trump´ın çağrısıyla bağlantılı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çeken Creasy, “Trump´ın Müslümanları ABD´ye almama çağrısı yaygın bir şekilde kınanıyor ancak gerçekte yaşananlar farklı” ifadesini kullandı.
Trump, başkanlık seçimi için yürüttüğü kampanya kapsamındaki konuşmasında, göçmen ya da turist olarak ABD´ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması için çağrıda bulunmuştu. Cameron da Trump´ın sözlerini ‘bölücü, sorunların çözümüne yardımcı olmaktan uzak ve düpedüz yanlış´ diye nitelendirmişti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor