Tarih: 07.12.2016 10:18

Müslüman babadan Trump´a: Sen asker kaçağısın, Mor Kalp´i geri ver

Facebook Twitter Linked-in

 

Müslüman bir ABD vatandaşı olan ve oğlu Irak´ta ABD ordusunda görev yaparken 2004 yılında ölen Pakistan asıllı Hızır Han, Demokratik Ulusal Kongresi´nde Trump´ın Müslümanların ABD´ye girişini  askıya alma planını sert dille eleştirmişti. Han´ın konuşması sırasında yanında duran eşinin sessiz kalmasını eleştirerek “Muhtemelen konuşmaya izni yoktu” diyen Trump´ın bu çıkışı, ülkede gaziler başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.

‘DUYARLI BİRİ OLSAYDI, MOR KALP´İ KAZANMANIN NEYE MAL OLDUĞUNU BİLİRDİ´

Trump´la yaşadığı polemik sonrasında ABD çapında tanınan bir isim haline gelen Hızır Han, Cumhuriyetçi başkan adayının bir Vietnam gazisinin hediye ettiği ve ABD´de savaş gazilerine verilen ‘Mor Kalp´i kabul etmesini eleştirdi. CNN televizyonunda spiker Anderson Cooper´a konuşan Trump, “O zaman şansın vardı. Kaçtın. Asker kaçağı oldun. Gazinin madalyasını geri vermeliydin” dedi.

Trump´ın Vietnam Savaşı´nda askerlik yapmadığını hatırlatan Han, “Duyarlı biri olsaydı Mor Kalp´i kazanmanın neye mal olduğunu bilirdi” diye konuştu. Trump´ın ağzından çıkanı kulağı duymayan biri olduğunu da kaydeden Han, Şeriat´ı ve radikal İslam´ı desteklediği iddialarını ise reddetti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —