• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Müslüman öğrencisine ‘terörist´ diyen ABD´li öğretmen hakkında soruşturma

Müslüman öğrencisine ‘terörist´ diyen ABD´li öğretmen hakkında soruşturma

ABD´nin Teksas eyaletinde, 12 yaşındaki Müslüman öğrencisini ‘terörist´ olmakla suçlayan öğretmen hakkında soruşturma açıldı. 'Oğlumun Müslüman olması terörist olduğu anlamına gelmez” diyen baba, öğretmenin özür dilemeyi ya

 

First Colony Okulu´nda, sınıf arkadaşlarıyla beraber ‘Bend It Like Beckham´ (Hayatımın Çalımı Beckham) filmini izlerken gülmesi üzerine, öğretmenin “Ben senin yerinde olsam gülmezdim, çünkü hepimiz senin terörist olduğunu düşünüyoruz” sözlerine maruz kalan Waleed Ebu Şaban´ın babası Malik Ebu Şaban, AA muhabirine şunları söyledi:

'Oğlumun Müslüman olması terörist olduğu anlamına gelmez. Öğretmenler, tüm öğrencilere karşı renk, din, ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin tarafsız olmalı.”

´ÖĞRETMEN ÖZÜR DİLEMEYİ REDDEDİYOR´

Olayın olduğu gün oğlundan bir telefon aldığını anlatan Ebu Şaban, yaşananları şöyle anlattı:

'Öğretmeni, oğluma sınıfın ortasında bu ifadeyi (terörist) kullanmış. Daha sonra da oğlumu müdüre göndermiş. Ben oğluma öğretmenine gidip ´sınıfın önünde kendisinden özrü dilemesini istemesini´ söyledim. Ancak öğretmen oğluma, sınıfın gözü önünde kendisiyle konuşmayacağını söylemiş. Yani öğretmen özür dilemediği gibi konuşmayı da şu anda reddediyor.'

Okul yönetiminin konuyla ilgili bir soruşturma başlattığını ifade eden Ebu Şaban, soruşturma devam ederken İngilizce ve Dil Sanatları öğretmeninin idari izinli olarak okula gelmediğini, yardımcı öğretmenin derse girdiğini anlattı.

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor