Tarih: 02.06.2015 13:51

Müslüman kadına ABD uçağında `kola ayrımcılığı`

Facebook Twitter Linked-in

 

Chicago`daki Northwestern Üniversitesi`nde çalışan Ahmed, hijyen nedeniyle hostesten bardakta değil kutu kola istediğinde bu talebinin, `kutuyu silah olarak kullanabileceği` gerekçesiyle geri çevrildiğini söyledi: ``Özür dilerim. Size kapalı bir kutu veremem. Uçakta silah olarak kullanabilecek olmaları nedeniyle insanlara kapalı kutu vermiyoruz.``

Ahmed yanında oturan bir adama kapalı kutu bira servis edildiğini görünce, diğer yolculardan destek almak istediğini ancak beklediğini bulamadığını belirtti.

`SEN BİR MÜSLÜMANSIN, KAPA ÇENENİ`

Ahmed, ayrımcılığa uğradığını söylediğinde ise e yolculardan biri, beklediği destek yerine şu cevabı vermiş: ``Sen bir Müslümansın. O nedenle kapa çeneni. Onu bir silah olarak kullanabileceğini sen de biliyorsun.``

BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

Bunun üzerine United Airlines uçuşunda yaşadıklarını Facebook hesabında paylaşan Ahmed pek çok kullanıcıdan destek mesajları aldı. Birçok kişi havayolunu boykot etme çağrısında bulundu.

Kullanıcılardan biri `ayrımcılık yapmamayı öğreninceye kadar United Airlines ile uçmayacağını` söylerken, bir diğeri `United Airlines çalışanlarına duyarlılık eğitimi vermediği için utanmalı` diye yazdı.

`HOSTES DAVRANIŞININ ETİK OLMADIĞINI KABUL ETTİ`

Bu arada Ahmed de kapalı kutu kola vermek istemeyen hostesin kendisinden daha sonra özür dilediğini ve yaptığının `etik olmadığını kabul ettiğini` söyledi.

`OLAYI İNCELİYORUZ`

United Airlines sözcüsü Charles Hobart da `uçakta neler olduğunu daha iyi anlayabilmek için` Ahmed`e ulaşmaya çalıştıklarını ve olayı incelemeye devam ettiklerini açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —