Müslümanlar`ı İzleyen Polis Birimi Kapatıldı
New York Emniyeti, Müslüman mahallelerini, toplantı mekanlarını ve camilerini izleyen gizli ve özel polis birimini dağıttı. Kentte yaşayan Müslüman topluluklar karardan memnun
New York`tan sorumlu İslam Liderliği Konseyi Başkanı El Hacı Talip Abdülraşit, uzun süredir New York Emniyeti`nin Müslümanlar`ı izlemek için özel kurulan biriminin kapatılması için mücadele veriyordu.
Adam Phillips
New York Emniyet Müdürlüğü, Müslüman mahallelerini, toplantı mekanlarını ve camilerini izleyen gizli ve özel polis birimini dağıttı. Dönemin Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından 2003 yılında kurulan birimde çalışan polisler, olası terör eylemi ve komplo planları hakkında istihbarat toplamak amacıyla kurulmuştu.
Çoğu Arapça ve Urduca gibi dillere hakim olan sivil polisler, yıllarca New York içindeki topluluklara karışıp onlar hakkında bilgi topladı.
Uzun süredir bu birimin varlığından şikayetçi olan New Yorklu Müslümanlar, keyfi biçimde dini ve etnik taramadan geçirildikleri için anayasal haklarının ihlal edildiğini savunuyordu.
New Yorklular’ın çoğu gibi Meymuna Abdülhekim de 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının Amerikalılar için alarm verici bir gelişme olduğunun farkındaydı. Ancak Harlem semtinin Müslüman Kardeşler (Ortadoğu’daki grupla bağlantılı değil) Cemaati’nin bir üyesi ve üç çocuk annesi olarak bağlı olduğu caminin New York Emniyeti’ne bağlı Demografik Daire tarafından izleniyor olması, kendisinde büyük rahatsızlık yaratmıştı. Doğma büyüme Harlemli olan Abdülhekim şimdi bu birimin dağıtılmış olmasından son derece memnun.
Dindar bir Müslüman ve aynı zamanda cami görevlisi olan olan Abdül Sabir de de polis biriminin kapatılma kararından memnun. “Sanıyorum artık burada barış içinde yaşadığımızın farkına vardılar” diyen Abdül Sabir, izlenmelerine gerek olmadığını söylüyor.
New York eyaletinden sorumlu İslam Liderliği Konseyi başkanı El Hacı Talip Abdülraşit, bu izleme programından sorumlu eski New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly hakkında cemaat içinde derin bir hoşnutsuzluk duyulduğunu gizlemiyor. “Kent içinde çoğumuz yıllar boyunca New York Emniyeti’yle iyi geçinmeye çalıştık. Çok sayıda imam, New York Emniyeti’yle, eski Emniyet Müdürü Kelly’yle işbirliği yapmasına rağmen, izleniyor olmalarından dolayı kullanılmışlık duygusu yaşadı” diyen Abdülraşit, New York Emniyeti’nin izlemek istediği camilere sızmak için imamlardan yararlandığını kaydediyor.
Abdülraşit, “Sonuçta New York Emniyeti, bu kadar insanı izlemesine rağmen tek bir ipucu bile bulamadı” diyor. Bununla birlikte El Hacı Talip Abdülraşit’in iyimserliği temkinli. New York’un yeni belediye başkanı Bill de Blasio’nun kentte keyfi dini, etnik ve ırk taraması uygulamasından vazgeçildiği yönünde önemli bir adım attığına dikkati çekse de Abdülraşit, bundan sonra nasıl uygulamalar olacağı konusunda kaygılı. Müslüman lider, polisin 21’inci yüzyılda insan haklarını ihlal etmeden kamu güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu, çünkü bunun için maaş aldıklarını söylüyor.
Gerek Müslüman toplum liderleri, gerek New York Emniyeti, gerekse belediyesi, kamu güvenine bağlılık konusunda mesajlar vermeye devam etse de, gerçek anlamda toplumsal yaraların sarılması, ancak gelecekte hiçbir kamu kurumunun resmen belli bir kesimi hedef alan politikalar izlememesi durumunda mümkün olacak. Öte yandan, New York kent yetkilileri, halkı terör eylemlerine karşı korumak için hukuk çerçevesinde ellerinden gelen her şeyi yapma güvencesi vermeye devam ediyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
