Müslümanlar´ın ABD´ye Girmesine Karşı Çıkmak Nefret Söylemidir´

Müslümanlar´ın ABD´ye Girmesine Karşı Çıkmak Nefret Söylemidir´

Demokrat Partili Virginia Milletvekili Don Beyer, Müslümanlar´ın Amerika´ya girmelerine karşı yapılan açıklamaların nefret söylemi olduğunu ve bunun Amerika´nın değerleriyle bağdaşmadığını söyledi.

 

Demokrat Partili Virginia Milletvekili Don Beyer, Müslümanlar´ın Amerika´ya girmelerine karşı yapılan açıklamaların nefret söylemi olduğunu ve bunun Amerika´nın değerleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Amerika´nın Sesi Urduca Bölümü´nden Muhammed Atıf´ın sorularını yanıtlayan Beyer Amerika´nın zaten dini özgürlüklere izin veren bir ülke olduğunun, bu özelliğin korunması gerektiğinin, 1777´de Thomas Jefferson tarafından Bağımsızlık Bildirgesi´ne de yazıldığının altını çizdi.

Başkan adaylarının ağzından ‘Müslümanların Amerika´ya girişlerinin yasaklanması gerekir´ gibi “bağnaz söylemleri” duymanın çok üzücü olduğunu söyleyen Beyer, Amerikalılar´ın buna karşı tavır almaları gerektiğini söyledi.

Kongre üyesi Beyer, “Bu yasayla, Amerika´ya giriş yapmak isteyenlerin dini inançları ya da görüşleri yüzünden ayrımcılığa uğramasının önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Partili aday adayı Donald Trump, Müslümanlar´ın Amerika´ya girişlerinin engellemesi yönünde sarf ettiği sözlerin sadece bir öneri olduğunu söylese de, Amerika´da yaşayan Müslümanlar kendilerini giderek daha az güvende hissetmeye başladı. Donald Trump´ın başkan seçilmesi halinde Müslümanlar, ABD istihbaratının kendilerini izleyeceğini ve yaşamlarının giderek daha zorlaşacağını düşünüyor.

Don Beyer, Amerikan Anayasası´nın Amerika´da yaşayanların vatandaşlık hakkını yeterince koruyup korumayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: “Amerika´nın çok güçlü bir anayasası bulunuyor. Amerika´da ayrıca kuvvetler ayrılığı da yeterince etkili. Donald Trump, seçimleri kazansa da, Amerikan Kongresi´nin de onu durduracak gücü var. Trump´ın istediği yasaları yürürlüğe koyması için Kongre´den geçmesi gerekecek. Birçok Kongre üyesinin, dini özgürlüklerin korunmasından, ayrımcılığın önüne geçilmesinden yana olduğundan eminim. Ancak tabi ki uyanık olmamız ve Başkan´ın neler yaptığını izlememiz gerekiyor, özellikle bu kadar bağnaz açıklamalar yapan bir aday varken.”

Beyer ayrıca, Trump´a destek verenlerin profili hakkında şunları söyledi: “IŞİD´in yükselişini, ellerine geçirdikleri esirlerin başlarını kesişlerini ve Avrupa ve Amerika´daki radikal saldırıları televizyondan seyredenler korkuyor. Tabii ki az sayıda teröristin yaptığı yanlışı bütün Müslüman dünyasına yıkmak yanlış. Ancak bu durumda üzülecek konu aslında şu, korku içinde yaşayan bu insanların çoğunun herhangi bir Müslüman arkadaşı bulunmuyor ve onları tanımıyor. Müslümanlar´ın yaşadığı Washington, New York ve diğer büyük şehirlerdeyse bu tür korkuların yaşanmadığını görüyoruz. Oradakiler birbirlerini, müşteri, komşu veya aileden bir insan gibi görüyor.”

Trump´ın Müslümanlar´ın Amerika´ya girmesini engelleyerek, soruna gerçekten çözüm bulabileceğine inanıp inanmadığı sorusuna Beyer, “Şu anda Donald Trump´ı ilgilendiren tek şey kazanmak. Trump, söyleyebileceği en şok edici söylemin kendine en fazla desteği kazandıracağını gördü. Medya giderek Trump´a odaklandı ve eğitim seviyesi az seçmenleri yanına çekmesinde rol oynadı. Söylemlerinde ciddi olmadığını söylemek istemiyorum ama Trump´ın bu söylemlerinin ilerde yürüteceği siyasetin bir parçasını oluşturacağından endişe duyuyorum. Şu an topluma oynuyor, ancak başkan seçildiğinde ondan bu söylediklerini yapmasını beklediklerinde bu sadece Amerika için değil bütün dünya için çok kötü bir durum olacak” dedi.

“Sevdiğimiz Müslümanlar´ın dışındakileri Amerika´dan çıkaracağız” demenin deli saçmalığı olduğunu söyleyen Beyer, ‘Eğer Londra´nın belediye başkanıysan sana kapımız açık, ancak herhangi bir ülkede herhangi bir vatandaş isen seni istemiyoruz´ diyebilmenin bile aslında “Trump´ın, ne kadar kötü bir siyaset adamı olacağının ve ülkeyi kötü yöneteceğinin bir kanıtı olduğunu” söyledi.

Beyer ayrıca, Trump´ın bu tür söylemlerinin yanısıra Jeb Bush ve Ted Cruz´un, “Suriye´den sadece Hıristiyan göçmenleri kabul edelim” önerisinin de, Amerika´nın dünyadaki itibarını zedelediğini belirtti.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading