• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Musul operasyonunda Peşmerge güçleri, ABD yapımı İHA´ları kullanıyor

Musul operasyonunda Peşmerge güçleri, ABD yapımı İHA´ları kullanıyor

Irak´ta IŞİD´in elinde tuttuğu Musul´u kurtarma operasyonuna katılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge güçleri, cephelerde ABD yapımı İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanıyor.

 

Musul´un doğusunda yer alan Hazır Cephesi´ndeki AA ekibinin görüntülediği çatışma mevzilerinde konuşlanan Peşmerge güçleri, ABD´li gönüllü askerlerin yardımıyla portatif taşınabilir kabinler içerisinde cepheye getirilen İHA aracını monte etti. Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen ve 2014 yılında ABD´nin Los Angeles kentinden geldiğini belirten gönüllü asker, Peşmerge güçlerine kendi ülkeleri tarafından imal edilen İHA´ların nasıl kullanıldığını öğrettiklerini söyledi.

´TESPİT İÇİN ÇOK FAYDALI´

ABD´li gönüllü askerlerden eğitim alan Peşmergeler ise cephelerdeki IŞİD militanların hareketlerini ve saldırılarını tespit etmek için İHA´ların çok faydalı olduğunu kaydetti. Peşmerge güçleri sabahın erken saatlerinde Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleriyle koordineli bir şekilde Musul´un doğu ve güney bölgelerindeki IŞİD´e karşı başlattığı operasyon sonucunda 11 köyün geri alındığı belirtilmişti.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor