Tarih: 02.06.2015 13:53

Musul çatışmalarında IŞİD’e 2 binden fazla Amerikan zırhlı araç kaptırıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Uluslararası hukuk uzmanı Franklin Lamb, IŞİD`in bu silahları yeni savaşçıları cezbetmek için kullandığı görüşünü dile getirdi.

Irak yönetimi, IŞİD`in eline geçen askeri araçların sayısıyla ilgili verileri açıkladı. Bağdat, geçen yıl Musul çatışmalarında 2 binden fazla Humvee zırhlı aracı ile diğer silahları kaybettiğini itiraf etti.

Aşırılık yanlıları, ABD`den gelen teçhizatı ele geçirdiklerini açıkladıkları videoyu internetten yayınladı. Ancak bu, Amerikan yapımı silahların IŞİD`in eline geçtiği ilk olay değil.

RT, Irak askerlerinin militanlar tarafından terkedilen ve Amerikan yapımı silahlarla dolu depoya girdiğini gösteren videoyu yayınladı.

ABD, geçen yıl Suriye`de teröristlere karşı savaşan Kürt güçlere gönderdiği silahı yanlışlıkla IŞİD militanların bulunduğu bölgeye indirmişti.

Uluslararası hukuk uzmanı Franklin Lamb, IŞİD`in bu teçhizatı ve silahları yeni savaşçıları cezbetmek için kullandığını söyledi.

RT televizyonuna konuşan Uzman, 'Silah tedarikçileri, kime güvenelim, sorusunu soruyor. Birçok kişi düşmanın saflarına geçiyor. Silahların ve önemli bilgilerin yüzde 9-11`i düşmanın eline geçiyor. Böylece militanlara kefaret ödeniyor. Amerikalıların bu soruna kolay çözü bulacağını sanmıyorum. Bu olaylar yüzünden muhtemelen yakın gelecekte büyük silah sevkiyatları olmayacak. Bu 2 bin Humvee`nin gösterildiği videoları gören işsizler veya fakirler, kendilerini bu araçların içinde hayal etmeye başlıyor' yorumunda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —