• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Musul´daki kamu binaları IŞİD´den geri alındı

Musul´daki kamu binaları IŞİD´den geri alındı

Musul´un batısının IŞİD´den geri alınması için başlatılan operasyonda aralarında valiliğin de olduğu hükümet binaları örgütün elinden alındı. Operasyon kapsamında El Hurriye Köprüsü´nün kontrolü de Irak güçlerine geçti.

 

Irak İçişleri Bakanlığı´na bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, 'Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler IŞİD´in kalesi Musul´daki en önemli hükümet binasını geri aldı' dedi. Mehdavi, IŞİD´in elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki birkaç hükümet binasında kontrolün sağlandığını, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğünü söyledi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı´ndan yapılan açıklamada ise “Kahraman federal polisler ve Acil Güçler, Ninova eyaletindeki (Musul´un da bağlı olduğu eyalet) hükümet binalarını özgürleştirdi ve ikinci köprüde (El Hurriye Köprüsü) kontrolü sağladı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim´de Musul´u IŞİD´den kurtarması için operasyon başladığını duyurmuştu. Musul´un doğusunu ocak ayının sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat´tan itibaren kentin batısının da IŞİD´den kurtarılması için operasyon başlatmıştı.



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor