• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Musul´u Ele Geçirdikten Sonra Kentte 45 Bin Askere İhtiyaç Olacak´

´Musul´u Ele Geçirdikten Sonra Kentte 45 Bin Askere İhtiyaç Olacak´

Irak birlikleri Musul´u IŞİD´in elinden geri alma yönünde hazırlıklar yürütüyor, ama Koalisyon yetkilileri, Musul alındıktan sonra güvenliğin sağlanması için kentte, sayısı 45 bini bulacak asker bulundurulması gerektiğinin altını ?

 

Irak birlikleri Musul´u IŞİD´in elinden geri alma yönünde hazırlıklar yürütüyor, ama Koalisyon yetkilileri, Musul alındıktan sonra güvenliğin sağlanması için kentte, sayısı 45 bini bulacak asker bulundurulması gerektiğinin altını çiziyor. Amerika´nın Sesi Pentagon muhabiri Carla Babb, Musul operasyonunun en erken iki hafta sonra başlayabileceğini bildiriyor. Irak askerleri operasyona başlamadan önce eğitimlerinin son aşamasını tamamlamaya çalışıyor.

Musul´u IŞİD´den geri almak için Irak ordusunda her biri 800 ila 1600 asker bulunduran 12 tugay eğitim gördü. Kenti savunmaya hazır 3 ila 5 bin arasında IŞİD savaşçısı bulunduğu tahmin ediliyor. Irak ordusuna Koalisyon hava kuvvetleri de destek verecek.

Yetkililer, bazı Irak askerlerinin eğitimlerini tamamlamak için iki haftaya daha ihtiyacı olduğu görüşünde. Bu askerler aynı zamanda ülkenin diğer bölgelerinde de savaşıyor. Irak ordusunun eğitiminden sorumlu koalisyon birlğinin komutanı Tuğgeneral Dave Anderson, “Askerlerin belli becerilerine ince ayar çekiyoruz. Operasyona başlamadan önce teçhizatlarını yeniliyoruz' diye konuştu.

Koalisyon yetkilileri, IŞİD´in Musul´da yenilgiye uğratılmasının “kaçınılmaz” olduğu görüşünde. Kanadalı komutan, IŞİD´in geri dönmesini engellemek için 30 ila 45 bin arasında askerin kent ve çevresinde tutulacağını söyledi. 'Bunlar yerel güçler' diye komutana göre Musul´un kurtarılmasında görev alacak askerlerin de aynı bölgeden olmasına özen gösterilecek

Nineva ilinde polis ve yerel aşiretler, Musul kenti içinde güvenliği sağlayacak. Yerel olmayan güçlerse kenti dışarıdan korumaya çalışacak.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor