• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Müzakereler Hala Devam Ediyor

Müzakereler Hala Devam Ediyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sözcüsü İbrahim Kalın perşembe günü yaptığı açıklamada Kürt savaşçıların katılması durumunda Rakka´daki İslam Devleti militanlarına karşı koalisyon güçlerinin düzenleyeceği o

 

REUTERS

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sözcüsü İbrahim Kalın perşembe günü yaptığı açıklamada Kürt savaşçıların katılması durumunda Rakka´daki İslam Devleti militanlarına karşı koalisyon güçlerinin düzenleyeceği operasyonda Türkiye´nin yer almayacağını belirtti.

Devlet televizyonu TRT´ye konuşan Kalın konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 'Müzakereler hala devam ediyor, henüz kesin bir şey yok. Minbic ve Cerablus´ta olduğu gibi ilkeli duruşumuz aynı şekilde devam etmektedir. PYD/YPG´nin bulunduğu bir operasyonda yer almamız gibi bir durum söz konusu olamaz.'

Türkiye, Suriye´de savaşan Kürt YPG güçlerinin, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanlarıyla yakın bağlantıya sahip olduğunu düşünüyor ve her iki grubu da terör örgütü olarak nitelendiriyor.

Kalın, İslam Devletinin Arapça ismini kullanarak açıklamasına şöyle devam etti: 'Prensipte Rakka ve diğer Suriye şehirlerinin DAİŞ´ten temizlenmesini destekliyoruz ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu konu hakkında prensiplerimiz ve koşullarımız bulunuyor.'(İngiltere,REUTERS-22.09.2016)



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor