Tarih: 21.02.2017 09:09

Nalbandyan: Azerbaycan´ın Rusya´dan silah satın alması bizi rahatsız ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev´in geçtiğimiz ocak ayında Davos Uluslararası Ekonomi Forumu´nda Bakü´nün Moskova´dan yeni silah siparişi için görüşmeler yürüttüğü açıklamalarını değerlendiren Nalbandyan, 'Azerbaycan´ın bölgemizdeki barış ve istikrarın sağlanması için Minsk grubunun eş başkanı olarak büyük çaba sarf eden müttefiğimizden silah satın alması, tabii ki hoşumuza gitmez' dedi.

Ermenistan´ın güç dengelerinin korunması için çaba göstermek zorunda olduğunu söyleyen diplomat, 'Biz, ne yeni savaş başlatma tehditleri savuruyoruz, ne askeri bütçemizin rakamlarını ve aldığımız silahların miktarını gösteriyoruz, ne de Avrupa´da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması normlarını ihlal ediyoruz. Ancak mevcut şartlarda bölgedeki güç dengelerini korumak, gerilimin tırmanması ve yeni savaşa izin vermemek için çabalamak zorundayız' ifadelerini kullandı.

´DAĞLIK KARABAĞ´DA HANKENDİ´NİN KATILIMI OLMADAN ÇÖZÜM İMKANSIZ´

Öte yandan Karabağ sorununa değinen Nalbandyan, Hankendi idaresinin müzakerelere doğrudan katılımı olmadan Dağlık Karabağ sorununun çözüme kavuşmasının mümkün olmadığını savundu. 

AGİT Minsk Grubu yöneticilerinin bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretlerde tanınmayan Dağlık Karabağ yönetimiyle bir araya geldiklerini söyleyen diplomat, Karabağ´ın fiilen görüşmelere alındığını, ancak Azerbaycan´ın istememesi nedeniyle Karabağ ile Azerbaycan arasında doğrudan görüşme yapılamadığını öne sürdü.

Hukuken Azerbaycan´ın parçası olan Dağlık Karabağ, fiilen Ermeni ayrılıkçıların denetiminde.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —