• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Napolitano: Türkiye`nin Yeri Avrupa`dır

Napolitano: Türkiye`nin Yeri Avrupa`dır

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği yemekte, 'Sayın Cumhurbaşkanı eğer Akdeniz bizi bir araya getirdiyse Avrupa da bizleri birleştirecektir. Sık sık karakterize edilen bu konuyu bir varsayım

ANSAmed

'Sayın Cumhurbaşkanı eğer Akdeniz bizi bir araya getirdiyse Avrupa da bizleri birleştirecektir. Sık sık karakterize edilen bu konuyu bir varsayım olarak değil bütün kalbimle söylüyorum. Türkiye’nin yeri Avrupa’dır.' Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği yemekte bu sözleri sarf etti. Napolitano ayrıca 'Türkiye’nin yeri Avrupa’dır.” şeklinde yinelemede bulunarak 'Tarih, kültür, değerler… 50 yıl önce siyaseten ifade edilen bu sözün bugün tam olarak değerini kanıtladığını görüyoruz.' dedi.

İtalyan Cumhurbaşkanı, konuşmasında, 'Hukuk devletinin üstünlüğü ve güçler ayrılığı temel taşlarıyla oluşmuş bir Avrupa Birliği’nin ilke ve değerlerine bağlılık taahhüdü veren ve reform çabalarını yeniden canlandıran Türkiye, Avrupa hedefini inanç ve azimle sürdürme konusunda Türk halkına cesaret vermelidir.' ifadelerini kullandı.

Napolitano ayrıca 'AB’nin değerleri arasında temel insan haklarına özellikle de ifade ve gösteri özgürlüğü hakkına tam saygı önemli bir yer teşkil ediyor. Yıllardır Türk demokrasi modeli tarafından gerçekleştirilen ilerlemeler hiçbir endişeye yer bırakmaksızın inşa edilmeye devam etmelidir.' dedi. (İtalyan Haber ajansı ANSAmed - 30 Ocak 2014)



22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor