• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

NASA, Güneş´in sesini paylaştı

NASA, Güneş´in sesini paylaştı

Güneş´in çıkardığı ses dalgaları, Avrupa Uzay Ajansı ve NASA´nın Güneş ve Heliosforik Gözlemevi SOHO tarafından kaydedildi.

 

Gönderilen ses dalgaları ve görüntüler, Stanford Deneysel Fizik Laboratuvarı´nda araştırmacılar tarafından filtrelenip, hızlandırılıyor ve en sonunda izlenebilir hale getiriliyor. 

ABD Maryland´deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi´nde yer alan Heliophysics Science Bölümü´nden sorumlu direktör yardımcısı Alex Young, 'Güneş´in içine bakmanın basit yollarına sahip değiliz. Güneş´in içine zoom yapmak için mikroskopumuz yok. Onun yerine bir yıldız ya da Güneş´in titreşimi onların içini görmemizi sağlayabiliyor' ifadelerini kullandı.

Young ayrıca, 'Bu titreşimler, bilim insanlarının Güneş´in içindeki patlamaları ve koronal kütle atımları gibi bir dizi karmaşık hareketin incelenmesine olanak sağlıyor. İçerisinde dolaşan devasa güneş enerjisi nehirlerini görebiliyoruz. Sonunda Güneş´in katmanlarını ve karmaşıklığını daha iyi anlamaya başlıyoruz. Bu basit ses bize bir yıldızın içinden bize bir bilgi veriyor. Bence bu oldukça havalı bir şey' dedi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor