Tarih: 12.03.2016 08:46

NASA: İlk Mars yolculuğunda Rusya ile çalışmaya hazırızsaltın

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin başkenti Washington´da gerçekleştirilen bir toplantı çerçevesinde TASS´a konuşan Bolden, 2030´lu yılların ortalarında gerçekleştirilmesi planlanan Mars´a insanlı uçuş projesini uluslararası bir proje olarak değerlendirdiklerini, Rusya da dahil birçok ülkeyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

´ABD VE RUSYA ARASINDAKİ GERGİNLİK MARS İÇİN İŞBİRLİĞİNİ ENGELLEMEMELİ´

Washington ve Moskova arasındaki siyasi gerginliğin Mars´a yolculuk konusunda yapılacak işbirliğini etkilememesi gerektiğini vurgulayan Bolden, 'İki ülke arasındaki ciddi diplomatik gerginlikler sırasında dahi Rus meslektaşlarımızla Uluslararası Uzay İstasyonu´nda (ISS) barışçıl şekilde işbirliği gerçekleştirdik. Şimdi de birçok ülkenin işbirliğinin gerektiği bu zamanda Soğuk Savaş dönemindeki zıtlaşmanın yeri olamaz' dedi.

´BU UZAY YARIŞI DEĞİL, BİR FİKİR YARIŞI´

Mars´a uçuş projesinin bir ‘bir fikir yarışı´ olduğunu belirten Bolden, 'ABD´li uzmanlar uzay projelerinde diğer ülkelerin fikirlerini görüşmeye hazırız. Bu konunun nisan ayında Colorado Springs´te gerçekleştirilecek sempozyumda ele alınmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Bolden, uzay konusunda ISS´deki Rusya, Kanada, Japonya ve Avrupa ülkeleriyle diyaloğu sürdürmek ve Mars yolculuğunda yer almak isteyen diğer ülkelerden de haberdar olmak istediklerini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —