Tarih: 19.07.2017 14:26

NASA´ya ´Mars´ta medeniyet var mıydı?´ sorusu

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Dana Rohrabacher, Temsilciler Meclisi Uzay Alt Komitesi´nde ABD Uzay ve Havacılık Dairesi´nın (NASA) Mars ve Jüpiter´in buzla kaplı uydusu Europa misyonları hakkındaki oturumunda bir NASA çalışanına ilginç bir soru sordu. 

Oturumun bitmesinin ardından son bir soru için izin isteyen Rohrabacher, NASA´da çalışan Caltech Üniversitesi´nden coğrafya kimyacısı Kenneth Farley´e 'Binlerce yıl önce Mars´ın tamamen farklı olduğunu ifade ettiniz. Binlerce yıl önce orada bir medeniyetin olması mümkün mü?' diye sordu.

NASA´nın 2020 Mars misyonunda çalışan Farley soruya verdiği yanıtta ' Mevcut kanıtlar Mars´ın binlerce değil,  milyarlarca yıl önce farklı olduğunu ortaya koyuyor. Ancak benim bildiğim kadarıyla bu yönde kanıt yok' dedi.

Rohrabacher´ın 'Buna hiç imkan vermiyor musunuz? Yani bazı insanlar…' diye araya girmesi üzerine Farley 'Bunun aşırı derecede olasılık dışı olduğunu söyleyebilirim' ifadelerini kullandı.

NASA 2020´de Kızıl Gezegen Mars´a yeni bir uzay aracı göndermeyi planlıyor. Bu uzay aracının Jüpiter´in uydusu Europa üzerinden de birkaç kez geçip gezegendeki okyanus hakkında veri alması planlanıyor.

BİRÇOK KİŞİ CUMHURİYETÇİ KONGRE ÜYESİNİ TİYE ALDI

Rohrabacher´ın sorusunu basit bir meraktan mı yoksa yıllardır NASA´nın dünya dışı yaşamı gizlediğine inanan komplo teorisyenlerine bir yanıt verilmesi için mi sorduğu bilinmiyor. 

Ancak Twitter´da birçok kişi Temsilciler Meclisi Uzay Alt Komitesi üyesi bir kişinin böyle bir soru sormasını garipsedi.

ABD´li gazeteci Kurt Eichenwald Twitter´da ' Nasa çalışanlarının Mars´ta yaşam olup olmadığı ile ilgili Rohrabacher´in sorusuna ifadesiz bir suratla ´Evet´ yanıtını vermesini dilerdim' yorumunu yaptı.

​Columbia Üniversitesi´nden Brian L. Kahn da 'Mars´ta antik bir medeniyet olup olmadığı sorusunun bir şaka mı yoksa ajansınızın fonlanmasının bu soruya vereceğiniz yanıta mı bağlı olduğundan emin olamadığınız an' diye yazarak Nasa çalışanı Farley´in görüntüsünü paylaştı.

​Robert McNees adlı fizik profesörü de Twitter´da Rohrabacher´ın küresel iklim değişikliği ile ilgili eski bir açıklamasını hatırlatarak 'Özetlemek gerekirse Rohrabacher iklim değişikliğinin iktidarı ele geçirme girişimi olduğunu ve Mars´ın binlerce yıl önce bir medeniyete sahip olabileceğini düşünüyor' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —