‘NATO, bürokrasi ve kötü yollardan Rusya´yla savaşa yetişemez´

‘NATO, bürokrasi ve kötü yollardan Rusya´yla savaşa yetişemez´

Rusya´yla savaşın çıkması durumunda NATO ordusunun kötü yollar ve bürokrasi yüzünden savaşın ilk aşamasını kaybedeceğini belirten The Washington Post, ittifak birlikleri doğu sınıra ulaşıncaya kadar Rus ordusunun Baltık ülkeleri i?

 

The Washington Post´un haberine göre ABD komutanlığının Avrupa´da gerçekleştirdiği askeri oyunların ortaya çıkardığı sorunlardan bahsedilirken, ABD ağır teçhizatın tatbikatın yapıldığı Gürcistan´dan daimi üslenme yeri Almanya´ya dönüşünün demiryoluyla 4 ay aldığı, tüm bu süre boyunca askerlerin ulaşım aracı beklediği anlatıldı.

Baltık ülkelerindeki demiryolu raylarının Batı Avrupa´dakinden daha kalın olduğu, bu yüzden teçhizatın indirilip tekrar yüklendiğini aktaran gazete, Macaristan sınır muhafızlarının da zırhlı araçların vagonlara yerleştirilme yöntemini beğenmediğini ve ABD askerlerini birkaç gün daha geciktirdiklerini kaydetti. 

Doğu Avrupa´daki kara yollarının da kötü durumda olduğu ve coğrafik özellikler yüzünden ABD teçhizatının geçişine uygun olmadığı yazıldı. Örneğin, Polonya´dan Litvanya´ya giden iki şeritli yol göller arasından geçiyor bu yüzden eğer bir araç devrilirse trafik uzun bir süre için kapanır. Ayrıca köprülerin de ağır teçhizat altında yıkılma riski taşıdığı kaydedildi.

Haberde bürokrasinin de büyük sorun oluşturduğu belirtildi. Örneğin, teçhizatın Almanya üzerinden geçişine sadece hafta içi günlerinde ve sadece gece saatlerinde izin veriliyor. İsveç ise ordu birliklerinin yer değiştirmesi durumunda 3 hafta öncesinden bildirilmesini talep ediyor.

Gazete, gerçek savaşın başlaması durumunda, bürokrasi sebepli geciktirmelerin ortadan kaldırılacağı ama büyük zamanın kaybedileceğini yazdı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading