• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

NATO komutanı Nicholson: ABD Afganistan´da asla yenilgiye uğramayacak

NATO komutanı Nicholson: ABD Afganistan´da asla yenilgiye uğramayacak

NATO´nun Afganistan´daki birliklerinin komutanı John Nicholson, ABD´nin Afganistan´da asla yenilgiye uğramayacağını savundu.

 

Nicholson, başkent Kabil´de düzenlediği basın toplantısında, NATO ve ABD´nin Afganistan´da terörle mücadele konusunda Afgan güvenlik güçlerinin yanında yer alacağını belirtti. 

ABD´nin yeni Afganistan stratejisinin Afganistan halkının geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Nicholson, yeni stratejinin yürürlüğe girmesiyle Afgan güvenlik güçlerine desteğin artacağını ifade etti.

Nicholson ayrıca Afganistan´da artık terör örgütlerinin yer bulamayacağını dile getirdi.

TALİBAN´A BARIŞ ÇAĞRISI

Taliban örgütüne de çağrıda bulunan Nicholson, 'Silahlarınızı bırakarak barışa katılın' dedi. Afganistan halkının barış istediğinin altını çizen Nicholson, ülkede barışın sağlanması için hep birlikte çalışacaklarını ileri sürdü. 

NATO´nun Afgan güvenlik güçlerine danışmanlık ve destek vermeye devam edeceğini dile getiren Nicholson, bu konuda Afgan özel ve hava kuvvetlerine eğitim verileceğini kaydetti.

NATO´nun Kararlı Destek Misyonu, Afganistan´da yerel birlikleri eğitmek, danışmanlık yapmak ve yardım etmek için yaklaşık 13 bin 500 asker bulundururken bu sayının 8 bin 400´ünü ABD askerleri oluşturuyor.

 

 


18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor