• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Nato Müttefiklerinden Yardım İsteği

Nato Müttefiklerinden Yardım İsteği

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Almanya´nın Ege Denizi üzerinden Avrupa´ya geçmeye çalışan Suriyeli mültecilerin akınını gözetlemekle ilgili olarak NATO´daki müttefiklerinden yardım isteyeceklerini söyledi.

 

REUTERS

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye ile Almanya´nın Ege Denizi üzerinden Avrupa´ya geçmeye çalışan Suriyeli mültecilerin akınını gözetlemekle ilgili olarak NATO´daki müttefiklerinden yardım isteyeceklerini söyledi.

Ankara´da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, söz konusu meselenin perşembe günü yapılacak olan NATO Savunma Bakanları Toplantısında iki ülke tarafından da dile getirileceğini söyledi.

Davutoğlu, şöyle konuştu: 'Suriye´den gelen mülteci akınının sonuçlarına ilişkin Türkiye ve Almanya, NATO´nun da devreye girmesi hususunu bir gündem maddesi olarak NATO´ya tavsiye edecek. Özellikle NATO´nun izleme, gözetleme mekanizmalarının sınırda ve Ege´de etkin şekilde kullanılması konusunda ortak çaba sarf edeceğiz.'

Merkel´in sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk Sahil Güvenliği ile Avrupa Birliğinin Frontex Sınır Teşkilatının desteklenmesi konusunun 'NATO seviyesinde' görüşüleceğini belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama ise İtalya Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Avrupa´nın mülteci krizi konusunda NATO müttefikleriyle birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Öte yandan NATO´nun Brüksel´deki merkezinden bir yetkili; Türkiye´nin, Suriye ve Irak´tan gelen göçmen akınıyla baş edebilmesi için bölgede istihbarat ve gözetimin de dâhil olduğu bazı 'ilave önlemler' konusunda aralık ayında anlaşmaya varıldığını belirtti ancak 'Hâlihazırda NATO mülteci krizine yanıt verme konusuna doğrudan dâhil olmayacaktır.' diye de ekledi.(İngiltere,REUTERS-08 Şubat 2016)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor