Tarih: 03.03.2018 10:23

NATO: Putin´in ifadelerini not ettik

Facebook Twitter Linked-in

 

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Başkan Putin´in 1 Mart konuşmasındaki ifadelerini not ettik' dedi. 

'Rusya´nın ittifak üyelerini tehdit eden açıklamaları kabul edilemez ve zarar vericidir' yorumunda bulunan Lungescu, NATO´nun füze savunma sisteminin Rusya´yı hedef almadığını birçok kez vurguladıklarını söyledi.

Lungescu, NATO füze savunma sisteminin Avro-Atlantik bölgesinin dışından gelebilecek balistik füze tehditlerine karşı koruma sağladığını ileri sürdü.

´YENİ BİR SOĞUK SAVAŞ YA DA SİLAHLANMA YARIŞI İSTEMİYORUZ´

NATO´nun her türlü tehdide karşı tüm müttefiklerini korumaya hazır bir savunma ittifakı olduğunu belirten Lungescu, 'Yeni bir Soğuk Savaş ya da silahlanma yarışı istemiyoruz' ifadelerini kullandı. Lungescu, Rusya´nın Ukrayna´daki ´agresif faaliyetlerine ve askeri yığınağına karşı´ NATO´nun hem caydırıcılık hem de diyaloğu ön planda tutan bir politika izlemeye devam edeceğini vurguladı. 

PUTİN ´RUSYA´YI ENGELLEYEMEDİNİZ´ DEMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Federal Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Rusya´nın yeni nükleer silahlar geliştirdiğini belirterek, “Bu silahlar arasında hava savunma sistemleri tarafından engellenemeyen, sınırsız menzilli, güdümlü nükleer füzeler ve nükleer başlıklı su altı drone´ları da var.” açıklamasında bulunmuştu. Rusya´nın geliştirdiği yeni silahların NATO´yu ´işe yaramaz´ kıldığını ifade eden Putin, '15 yıldır silahlanma yarışını tetikleyen, tek taraflı avantajlar sağlamaya çalışan, ülkemizin kalkınmasını engellemek için yasa dışı kısıtlamalar ve yaptırımlar uygulayanlara sesleniyorum: Rusya´yı engelleyemediniz.' ifadelerini kullanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —